Ajankohtaista

Led valaisimet teollisuuteen - oikean valaisintyypin valinta

Led valaisimet teollisuuteen – valaisintyypin valinta

Laadukas valaistus teollisuuden tarpeisiin parantaa työturvallisuutta, työilmapiiriä, säästää huomattavasti energiaa sekä tehostaa tuottavuutta.

 

Jotta teollisuuden valaistuksesta saadaan paras mahdollinen teho irti – on tärkeää käyttää oikeita valaisimia niille kuuluvissa paikoissa. Pelkästään valoteho ja valaisimen IP luokka ei ole riittävä tieto valaisimen valintaan. Listaamme seuraavaksi erilaiset teollisuuden valaisintyypit. Tarkoitus ei ole tehdä sinusta teollisuuden valaistusasiantuntijaa, mutta ymmärrät mistä on kyse kun lähdet ostamaan led valaisimia tai haluat uusia tehtaan, tai esimerkiksi hallin valaistuksen.

 

Led valaisintyypit teollisuuden tarpeisiin:

Tyypillisimmät teollisuudessa käytettävät valaisintyypit ovat:

  • Led valoputki (voidan korvata perinteiset loisteputket)
  • Syväsäteilijä (valaisee tehokkaasti korkealtakin)
  • Led valonheitin (kun tarvitaan erittäin tehokasta valaistusta)
  • Led paneelit (Tasaiseen, tehokkaaseen valaisuun)
  • Runkovalaisimet (Monikäyttöinen, korvaa perinteiset loisteputkivalaisimet)
  • Kiskovalaisimet (kiskoihin asennettavat led valaisimet)

Käydään seuraavassa pikaisesti läpi mistä on kunkin valaisintyypin kohdalla kyse. Jos haluat kysyä yksityiskohtia mistä tahansa valaisintyypistä, ota rohkeasti meihin yhteyttä.

 

Led valoputki

Led valoputki korvaa perinteiset loisteputket teollisuudessa. Led valoputkesta käytetään myös termiä led-loisteputki. Led valoputken etuja suurin etu verrattuna loisteputkeen on energiatehokkuus ja pitkäikäisyys. Päätös perinteisten loisteputkien vaihtamisesta led valoputkiin tehdäänkin usein energiansäästö mielessä.

Usein syynä on myös loisteputkien herkkä rikkoutuminen ja välkkyminen.

 

led valoputki

Pelkkien valoputkien vaihtaminen onkin edullisin vaihtoehto led valaistukseen siirryttäessä. Paras vaihtoehto on aina koko valaisimen vaihtaminen, mutta jo valoputken vaihto tuo merkittäviä etuja.

Valoputkia on paljon erilaisia riippuen tarpeesta. Walkian valikoimasta löytyy liiketunnistimella varustettuja valoputkia, erikoistehokkaita valoputkia, tai esimerkiksi kaupan lihatiskille erityisesti suunniteltuja valoputkia.

Tärkeää valoputken valinnassa on tietysti valoputken laatu.

Laadukas led valo valmistetaan käyttämällä valmistuksessa laadukkaita komponentteja. Laadukkaista komponenteista valmistettu led valoputki on pitkäikäinen, eikä välky.

Tämä on erityisesti valmistavassa teollisessa ympäristössä erityisen tärkeää. Voit selata led valoputkiamme täältä

LED-valoputken suurin etu loisteputkeen nähden ovat energiatehokkuus ja pitkäikäisyys. LED-valoputkesta käytetään usein myös termiä LED-loisteputki

 

Syväsäteilijä

Syväsäteilijä on erittäin tehokas nimenomaan teollisuuden tarpeisiin suunniteltu led valaisin. Syväsäteilijät ovat tehokkaita, usein iskunkestäviä, kosteuden kestäviä, pölynkestäviä, todellisia teollisuuden vaativiin olosuhteisiin valmistettuja valaisimia.

 syvasateilija

 

Syväsäteilijällä voidaan valaista isoja tiloja ja korkealta. Syväsäteilijä toimiikin erityisesti korkeiden tilojen valaisimena todella hyvin. Oikella tavalla suuntaava optiikka ja laadukkaat komponentit ovat led syväsäteilijän laadun tae.

Myös syväsäteilijöitä löytyy erilaisia riippuen valaistavan kohteen erityisvaatimuksista.

Walkian syväsäteilijät löytyvät seuraavien linkkien takaa:

Suurteho syväsäteilijä

Lika- ja pölysuojattu syväsäteilijä

 

Led valonheitin

Led valonhetitin soveltuu erinomaisesti esimerkiksi urheilu ja teollisuushalleihin, stadioneille ja oikeastaan kaikkialle missä valontarve on erittäin suuri.

Walkian valonheittimien iskunkestoluokka on IK10 ja IP-luokitus on IP65, joten ne sopivat täydellisesti myös aluevalaistukseen ulkona.

teollisuuden valonheitin

 

Led valonheitin on uskomattoman energiatehokas ja sitä voi myös himmentää. Suuri valoteho säilyttämällä samalla laatu ja pitkäikäisyys saadaan aikaiseksi panostamalla rakenteen maksimaaliseen lämmönhallintaan.

Walkian led valonheittimillä valaistaan paljon esimerkiksi jäähalleja ja logistiikkakeskuksia, sekä sisä-, että ulkotiloissa. Led valonheitin soveltuu erinomaisesti myös maatalojen, liikekiinteistöjen tai julkisten kiinteistöjen valaistukseen.

Walkian Led valonheittimista kuvia ja lisätietoja löydät seuraavien linkkien takaa:

Infinity Stadium – led valonheitin

Infinity Highbay – led valonheitin

 

Puhtaiden tilojen valaisin

Elintarviketeollisuudessa, jos valaisin voi joutua kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa, eli käytännössä jos valaistavassa tilassa käsitellään elintarvikkeita, tulee valaisimen olla elintarvikehyväksytty.. 

Se mitä tarkoittaa ”Elintarvikehyväksytty”, määritellään ruokaviraston sivulla, voit lukea lisää täältä

Joissakin tilanteissa on käytettävä puhdastilavalaisimia. Joskus puhtaiden tilojen valaisimia halutaan käyttää vaikka se ei olisi pakollista. Näille erityisesti puhtaisiin tiloihin valmistetuille valaisimille on omat vaatimuksensa standardissa ISO 14644-1.

Jos sinulle on epäselvää millaista valaistusta kohteesi tarvitsee, ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme.

Walkian Ultima Clean - puhtaan tilan valaisin

Ultima Clean on valaisin joka on suunniteltu valaisuun siellä missä käsitellään elintarvikkeita. Valaisin on hyvä valinta esimerkiksi suurkeittiöiden valaisun tarpeisiin.

Lisätietoja Walkian Ultima Clean valaisimesta löydät täältä.

 

Led paneelit

Led paneelit on suunniteltu erityisesti toimistoihin ja julkisiin tiloihin, joita usein löytyy myös teollisesta ympäristöstä.

Paneelit toimivat parhaiten tiloissa joissa halutaan kirkas, tehokas ja samalla tasainen valaistus. Led paneeleiden muoto voi olla neliö, suorakaide tai pyöreä. 

led paneeli

Myös led paneelit on suunniteltu niin että voidaan helposti siirtyä perinteisistä energiaa kuluttavista valaisimista led valaistukseen.

Käytännössä perinteiset valaisimet voidaan korvata led paneeleilla jopa muutamassa päivässä, riippuen tietysti toimistosi neliömäärästä.

Tämä muutaman päivän projekti maksaa itsenä takaisin hyvin nopeasti parantuneen toimiston työilmapiirin ja kasvaneen työmotivaation muodossa.

Pelkästään energiansäästönä, valaisimien modernisointiprojekti led paneeleihin maksaa itsensä takaisin keskimäärin hieman yli vuodessa.

Walkian led paneeleita voit katsella täältä.

 

Runkovalaisimet tai moduulivalaisimet

Led runkovalaisin, tai moduulivalaisin on yleisin valaisintyyppi suurten teollisten tai julkisten tilojen valaisin.

Runkovalaisimia löytyy sekä sisä-, että ulkokäyttöön. Käytännössä led runkovalaisin korvaa perinteisen loisteputkivalaisimen. Valaistuksen modernisointi on helppoa ja nopeaa koska led runkovalaisimet on varta vasten suunniteltu korvaamaan perinteiset, paljon energiaa kuluttavat ja usein rikkoituvat loisteputket.

Juuri loisteputkivalaisimien yleisyys ja uuden led valaisimen asennuksen helppous on usein syynä siihen että päädytään modernisoimaan valaistus. 

Runkovalaisimien suurimmat edut verrattuna perinteiseen loisteputkivalaisimeen on energiatehokkuus, pitkäikäisyys, tehokkuus sekä ehdottoman tärkeänä valon laatu, joka erityisesti toimistoissa on tärkeää. Kaikki olemme varmsti olleet toimistossa tai koululuokassa jossa yksi loisteputki ärsyttävällä tavalla välkkyy. Jo pieni valaistuksen välkkyminen, jopa sellainen jota paljas silmä ei kunnnolla näe saa keskittymisen herpaantumaan ja työteho laskee.  Laadukkaan led runkovalaisen valo on kirkas, laadukas ja se ei välky.

Walkian runkovalaisimia voit katsella täältä

 

Ota yhteyttä

Walkia on teolliseen valaistukseen keskittyvä valaistuksen ammattilainen. Kehitämme jatkuvasti uusia valaisimia sekä rakennamme älykkäitä valaistuksia teollisiin ympäristöihin ympäri pohjoismaita. 

Saat meiltä ammattimaista apua mihin tahansa valaistukseen liittyvään tarpeeseen: Ota yhteyttä

 

Yhteystiedot

Walkia Group Oy - Walkia® Lighting

Käyntiosoite
Knitter Business Park,
Kutojantie 6-8,
02630 Espoo FINLAND

Postiosoite
Kainuuntie 26C 15B
88600 Sotkamo, FINLAND

Sähköposti: myynti ( at ) walkia.fi
Puhelin: 010 326 4460
Y-tunnus: 2672406-6

Ruotsi
Brandthovdagatan 24,
Västerås 72135 Sverige

Viro
Walkia OÜ,
Tööstuse 47, 10416 Tallinn

bsci

Bisnode DnB riskiluokka 1 logo 2017

luotettava kumppani

walkia AAA logo 2017 FI transparent

SELT liikemerkki 150605

© Copyright Walkia 2021. Design & Development by Ideamedia Oy

Haku