Ajankohtaista

Hallivalaisin - hallien valaistus ledeillä

 

Hallivalaisin - sopiva malli jokaiseen halliin

Led teollisuusvalaisimet ovat kehittyneet viime vuosina huimasti. Led hallivalaisimilla voidaan valaista jäähalleja, varastohalleja, juna-asemia, lentokenttiä tai logistiikkakeskuksia.

Halleihin sopivia valaisimia on paljon erilaisia riippuen käyttötarkoituksesta. Yhteistä kaikille led hallivalaisimille on se että energiansäästö on 80-90%, ja käyttämällä korkealaatuisia valaisimia, valaistuksen laatu paranee huomattavasti.

Hallien valaistukseen led valaisimilla löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja riippuen tarpeesta. Led teollisuusvalaisimet ovat tehokkaita ja kestäviä valaisimia jotka on suunniteltu kestämään vaikeissa olosuhteissa.

Valaisimet ovat pölykestäviä, kosteudenkestäviä, ja iskunkestäviä.  Erikoisvalaisimia löytyy jopa räjähdysherkkien tilojen valaisuun sekä puhtaiden tilojen valaisuun.

hallin valaistus ledeillä

 

Hallin kustannussäästö led valaistuksella

Mitä suurempi halli on, sitä enemmän led valaistuksella säästetään energiaa. Käytännössä kustannussäästö suurten hallien valaistuksessa on noin 80-90%.

Teollisuusvalaisimet ovat käytännössä myös huoltovapaita, eli kustannussäästöjä syntyy myös kiinteistön ylläpidossa, sekä huoltokatkosten poistumisen muodossa.

 

Hallien valaistus - erilaisia vaihtoehtoja

Erilaisissa halleissa on erilaisia tarpeita. Hallin korkeus on ensimmäinen tekijä joka vaikuttaa valaisimen valintaan. Korkeiden tilojen valaisu vaatii valaisimelta paljon valotehoa sekä oikeanlaista optiikkaa, jotta valoteho saadaan suunnattua oikein. Suurten hallien valaisussa on normaalisti myös hyvä käyttää älykästä valaistuken ohjausta, jotta valot ovat käytössä vain silloin kun niitä tarvitaan.

Led valaisimia teollisuuden tarpeisiin on erilaisia. Seuraavassa tärkeimmät

Led syväsäteilijä

Syväsäteilijän valaisuteho on suuri ja syväsäteilijää käytetäänkin korkeiden tilojen valaisuun.

Riippuen valaistavan tilan korkeudesta, voidaan optiikan valinnalla vaikuttaa syväsäteilijän valokeilan leveyteen ja siten myös valaisimen asennuskorkeuteen. Jos valaistava tila on hyvin korkea, joudutaan syväsäteilijöitä asentamaan tiheämmin jotta saadaan tasainen valoteho koko tilaan. Seuraava kuva havainnollistaa syväsäteilijän valon jakaumaa.

syvasateilija valonjako

 

Syväsäteilijän käyttökohteita

Kuten sanottu, syväsäteilijä toimii erityisen hyvin korkeiden tilojen valaisuun ja se asennettaankin usein juuri korkeiden tilojen kattoon. Syväsäteilijän valoteho on todella korkea ja valo ohjautuu tarkasti sinne missä sitä tarvitaan. Ohessa lista tyypillisimmistä syväsäteilijän käyttökohteista:

 • Logistiikkakeskusten valaistus
 • Hallien valaistus
 • Uimahallin valaistus
 • Jäähallin valaistus
 • Urheiluhallin valaistus
 • Tuotantotilojen valaistus

 

Puhtaiden tilojen valaisu - syväsäteilijä

Walkia on kehittänyt elintarviketeollisuuden tarpeisiin helposti puhtaanapidettävän puhtaiden tilojen led syväsäteilijän.

puhdas tila valaisin

Elintarviketeollisuudessa on usein käyttävä erityisiä elintarvikehyväksyttyjä valaisimia. Jos valaisin voi joutua kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa, sen tulee olla elintarvikehyväksytty. 

Valaisimen valaisuteho on todella korkea 170lm/W, valaisin on himmennettävä ja sitä voidaan älykkäästi ohjata esimerkiksi DALI- tai Walkian omalla langattomalla -valaistuksen ohjauksella.

”Elintarvikehyväksytty” määritellään ruokaviraston sivulla, täällä.

 

Led paneeli

Tehokkaita led paneeleita voidaan käyttää matalammissa tiloissa, siellä missä tarvitaan tasaista, miellyttävää valoa. Teollisuuden valaistuksessa led paneeleita löytyy normaalisti toimistosta ja valmistavan teollisuuden laaduntarkastuksesta tai kokoonpanolinjastolta. Led paneeli toimii siellä missä tasainen, mutta tehokas ja laadukas valo on tärkää.

Erilaisia led paneleita voit katsella täältä.

Led panelin yypillisiä käyttökohteita on esimerkiksi:

 • Toimistojen valaisu
 • Kokoonpanolinjastot
 • Erilaisten käytävien valaisu
 • Erilaisten julkisten tilojen valaisu

Voit katsella erilaisia led paneeleita täältä: https://www.walkia.fi/tuotteet/led-paneelit

 

Led moduulivalaisimet

Led moduulivalaisin korvaa perinteisen loisteputkivalaisimen. Moduulivalaisimilla voi korvata loisteputkivalaisimia missä tahansa kohteessa. Valaisimenu vaihto perinteisestä loisteputkesta moduulivalaisimeen on suunnitteltu mahdollisimman nopeaksi ja vaivattomaksi.

Led moduulivalaisimen tyypillisiä käyttökohteita;

 • Varasto
 • Parkkihalli
 • Toimisto
 • Kaupat ja liikekeskukset
 • Autokatokset
 • Ja paljon muuta

Löydät erilaisia led moduulivalaisimia seuraavasta linkistä: Moduulivalaisimet

 

Led valonheittimet

Led valonheittimet on suunniteltu valaisemaan kohteita jossa valon tarve on erittäin suuri. Valonheittimien valoteho on todella suuri, ja valonheitin soveltuukin esimerkiksi

Urheilu- tai teollisuushalleihin, stadioneille ja oikeastaan kaikkialle missä valontarve on erittäin suuri.

teollisuuden valonheitin

Yhdellä led valonheittimellä voidaan korvata useita perinteisiä loisteputkivalaisimia, näin päästään merkittäviin energiansäästöihin. Valonheittimiä voidaan myös himmentää ja tietysti ohjata langattomalla valaistuksenohjauksella.

Seuraavassa muutamia linkkejä erilaisiin led valonheittimiin:

Stadion valonheitin

Highbay valonheitin

Erikoiskestävä valonheitin

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää, ota yhteyttä, vastaamme mielellämme kysymyksiin:

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Walkia Group Oy - Walkia® Lighting

Käyntiosoite
Knitter Business Park,
Kutojantie 6-8,
02630 Espoo FINLAND

Postiosoite
Kainuuntie 26C 15B
88600 Sotkamo, FINLAND

Sähköposti: myynti ( at ) walkia.fi
Puhelin: 010 326 4460
Y-tunnus: 2672406-6

Ruotsi
Brandthovdagatan 24,
Västerås 72135 Sverige

Viro
Walkia OÜ,
Tööstuse 47, 10416 Tallinn

bsci

Bisnode DnB riskiluokka 1 logo 2017

luotettava kumppani

walkia AAA logo 2017 FI transparent

SELT liikemerkki 150605

© Copyright Walkia 2020. Design & Development by Ideamedia Oy

Haku